Pàgines

8 de febr. 2014

VILAFRANCA S...

Castellet
En Perico em proposa una nova sortida amb bici per l'Alt Penedès. Així que agafo mapes i començo a barrinar un recorregut no massa dur però sí alegre per l'esperit. Quedem a Vilafranca. Fa un termps estupendo, gens d'aire i una temperatura que enamora. Agafem direcció cap a la torre de les Aigües i el castell i el santuari de la mare de Déu de la Bleda. D'aquí continuem per pista asfaltada fins a cal Rigol, un mas que ens mostra l'essència del paisatge penedesenc. Seguim cap a Ratera i la Múnia. Uns metres més endevant passem pel costat del mas d'Estalella, que amb el seu entorn fortificat fa que tingui aires de castell enlairat en un turó al bell mig del Penedès.
ermita de St Ponç
Continuem encara per pista asfaltada i per un paisatge espetarrant que ens conduirà fins a Sant Marçal, on badem amb l'ermita que hi ha a l'entrada del poble. Seguim endevant per pista asfaltada fins a una sèrie de masos que ens conduirà fins a l'ermita de St Ponç, bon exemple del romànic de la zona i amb molt bon estat de conservació. Al costat mateix hi trobem un celler que convida a quedar-s'hi i fer un bon tastet però ens espera l'Arboç i el Castellet, on arribem uns minuts més tard després d'intentar seguir el GR que està mig perdut en algun tram.
torre de les Aigües
El dia continua sent radiant i aprofitem el migdia per fer un entrepà i una cerveseta després de gaudir del seu castell privat. Continuem pel GR que surt de darrera de l'ermita de St Pere, situada en un lloc idíl.lic i estratègic. Anem a petar a Torrelletes, des d'on continuem pel GR fins a l'entrada del torrent de les Bruixes. Trobem indicadors cap al castell de Penyafort, que ja no deixarem fins arribar al castell, passant per un tram de senderó molt divertit i senzill. El castell està sent restaurat, i tot i que no és un castell pròpiament dit, l'enclavatge és molt bonic.
Continuem vorejant la cimentera que es conforma com una barrera anti-natural fins a l'ermita de Sta Margarida, en runes, i més endevant fins a l'ermita de Penyafel, des d'on ja arribarem a Moja. D'aquí anirem a trobar la via del tren, que creuarem per sota, i que ens conduirà fins al punt de sortida passant pel polígon de Mercaderies de Vilafranca.
Una volta d'uns 40 km molt eixerida i on trobem de tot: una meitat molt cicloturista, dolça i sense gairebé desnivell, i una segona part molt més muntanyosa amb rampes i baixades més tècniques. En fi, una ruta per a tothom que vulgui gaudir d'un terreny ple de matissos com és el Penedès.
 
senderó cap a Penyafort
barranc de les Bruixes
arribant a l'ermita de Penyafel








ermita de Sta Margarida













Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada