Pàgines

18 d’abr. 2013

PICO GALLINERO (2725 m) - CERLER (2404 m)

Arribant al Gallinero, al fons
el pic de Cibollés (2750 m)
Dimarts matí. Ens trobem a Anciles amb l'Alvar. Volem aprofitar la finestra de bon temps per ampliar la campanya d'esquí de muntanya d'aquest 2013. Pugem a l'Ampriu amb el cotxe i posem pells als esquís. Comencem l'ascenció remuntant les pistes d'esquí fins una mica abans del coll d'Ampriu. Aquí girem lleugerament a l'esquerra per encarar les dures pales que ens faran enfilar fins a les faldes del Gallinero, que es mostra poderós durant tota l'ascenció. 
Arribem al remuntador i jo deixo els esquís per pujar al cim caminant. L'Alvar continua amb els esquís i ens trobem al cim amb un clima excel.lent però amb una calitxa que emboira el vast panorama que tenim al nostre voltant: Cibollés, Maladetes, Posets, Perdiguero, Turbón, Cotiella, Mont Perdut.... Buáh, una maravella per l'esperit..!!! 
baixant las Marmotas
Hem trigat unes 2 hores en salvar els 800 m de desnivell que hi ha des de l'Ampriu, i com que anem bé de temps li proposo a l'Alvar de continuar la carena baixant per la pista negra de las Marmotas fins al coll de l'Ampriu, i remuntar fins al pic de Cerler, des d'on també hi ha una baixada excel.lent, però curta, fins on tenim el cotxe. Mica en mica la neu es va estovant però aprofitem el matí al màxim fins a coronar el segon cim del dia. Contents amb la baixada que ens espera arribem al cotxe després de 4 hores d'esquí de muntanya i amb l'esperit molt alliberat.

cim del Gallinero




ascenció al pic de Cerler, al fons
els pics de Cibollés i Gallinero


panoràmica des del pic de Cerler: Posets, Perdiguero i Maladetes

Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada