Pàgines

22 de des. 2012

ALCOVER: CAMÍ DEL MOLÍ NOU O D'EN GÜELL

Aquesta excursió que us proposo recórre el camí de natura sortint d'Alcover i arribant al camí de l'ermita del Remei, itinerari que faig sovint per baixar o pujar de casa al poble, i que conté una petita part de la història dels molins paperers que es van crear durant els segles XVIII-XVIX a la vall del riu Glorieta.
Sortim del final del poble, més en concret de l'antiga carretera que portava a Reus. Trobarem un pal indicador on hi trobarem escrit "Camí del Molí Nou - Itinerari de Salut". El camí no té cap complicació evident, tot i que el tram que va de la font Fresca al molí Nou es converteix en senderó, on haurem de tenir precaució per les pedres i el marge que ens queda a l'esquerra. 
Itinerari molt recomanable per anar a fer una volta tranquil.la i sense cap esforç, i que es pot continuar fins a l'ermita del Remei. Un cop arribem al camí asfaltat haurem de girar a l'esquerra fins l'ermita, o si ho coneixem, podem continuar pel camí de l'Albiol fins al molí de Tarrés i baixar a l'ermita del Remei.
El molí es troba en estat de runes però encara s'en conserva la sèquia per on baixa l'aigua que feia moure la maquinària.















Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada