Pàgines

11 de febr. 2011

VOLTA ALS PORTS DE TORTOSA- BESEIT


2º dia, abans de sortir de Miravet // 1º dia, entre Marçà i Capçanes


Dies de Reis. Sabem que no ens han de portar cap regal, així que decidim muntar una sortida d'aquelles épiques: fer la volta als ports de Tortosa-Beseit en 4 dies.

dijous, 6 de gener de 2011:
ens ajuntem en Manel, en Pito i jo mateix a Reus, des d'on comencem a pedalar en direcció a Riudoms, Montbrió, parc Samà i Montroig del Camp. D'aquí pujem a Colldejou per la carretera i al coll del Guix ja per pista forestal, per baixar cap a Marçà, Capçanes, la Serra d'Almos i finalment Tivissa, des d'on pujem al coll de Maula per baixar en direcció a Rasquera per anar al pas de barca de Miravet, on tenim previst passar la primera nit. El pas de barca, però, està tancat el dia de Reis, o sigui que ens toca fer uns 20 km més fins a Móra d'Ebre i finalment Miravet. Jo, personalment arribo força tocat desprée de fer 100 km sense dinar ... aquesta nit ens trobem amb l'Isra que dormirà a Miravet amb nosaltres a Cal Pigat (977407013). Ja en som 4 !!

4º dia, torre de guaita al Delta // Vallibona

divendres, 7 de gener de 2011:
Fem un esmorzar completet a l'únic bar obert al poble mentre esperem al David, que ja ha arribat, sempre puntual a la cita. El cel està força enboirat i ens obliga a tapar-nos per aguantar el fred, tot i que amb les primeres pedalades ja entrem en calor. sortim de Miravet en direcció al riu seguint la GR-99, que abandona el poble per una zona molt guapa. Continuem ja per pista asfaltada fins al coll d'Argoles, sota el pic de l'Àligam de camí al Pinell de Brai. Allí continuem per carretera fins trobar el començament de la via verda de la Terra Alta. Portem ja 3 comarques des que vam començar: Baix Camp, Priorat i Terra Alta. Un cop a la via verda la seguim fins a Arnes, on parem a menjar alguna cosa. Ja amb l'estòmac ple agafem la pista, primer asfaltada i després forestal cap a Beseit, des d'on continuarem cap al embassament de la Pena, i des d'on continuarem pel GR fins al poblet de Peñarroya de Tastavins, on arribem sobre les 16h. D'aquí ens espera carretera fins a Morella, on tenim reservada la segona nit, però el què no ens esperavem era el port de muntanya que hi ha entre Herbés i Morella. Mare meva !!! Arribem a Morella amb 107 km i més de 2000 + de desnivell, però molt satisfets. Una bona dutxa a l'Hostal la Muralla (964160243) i un bon sopar ho curen tot.

3º dia, pista asfaltada entre Vallibona i Rossell // 3º dia, esmorzant a Morella

Dissabte, 8 de gener de 2011.
Ens llevem amb un dia molt assolellat. Ens han deixat l'esmorzar preparat. No portem mapa de la part que hi ha entre Morella i Vallibona, així que fem un foto del què ténen penjat a la recepció de l'hostal la Muralla, molt recomanable. Arribem a Vallibona després d'un traçat d'experts en la zona, saltant tanques de pasturatge, i penetrant barrancades que no acaben mai. Finalment a Vallibona ens trobem amb un senyor gran que ens acaba d'alegrar el matí. La baixada ha estat espectacular. De Vallibona a Rossell anem per la preciosa pista asfaltada, recorrent el riu Cérvol. De Rossell baixem tot recte en direcció a Vinaròs, i d'aquí a Alcanar i st Carles de la Ràpita per carretera. Continuem cap al Poble Nou del Delta i d'aquí a Deltebre pel pont nou, espectacular !!!
Passem la nit al Delta Hotel (977480046), bons amics de la família i on ens han preparat una habitació per nosaltres sols. Excel.lent !!!

3º dia, entre Morella i Vallibona // 3º dia, Morella de camí a Vallibona

Diumenge, 9 de gener de 2011:
Esmorzem de luxe. Avui el grup de 5 es divideix. Ens hem trobat amb en César i la seva companya, que juntament amb en Manel i en Pito aniran a fer una volta pel Delta. L'Isra, en David i jo tirem cap a Miravet, passant per l'Ampolla, el Perelló i carretera fins a Rasquera, des d'on anem a buscar el pas de barca, que aquest cop sí que està obert. Estem cansats però molt satisfets. Han estat 4 dies de bici a tope, per tot tipus de terreny i amb excel.lent companyia.

ciclant pel Delta, tota una maravella ...

1º dia, entre Capçanes i la Serra d'Almos // 2º dia, arribant a Arnes amb les roques d'en Benet al fons



Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada