Pàgines

18 de gen. 2022

PLANS DE SON I PORT DEL CORO

Cap de setmana de neu . Arribem a Esterri d'Àneu on posarem el camp base aquest cap de setmana. Pugem fins a Son del Pi i les planes de Son, on deixarem el vehicle. La idea és fer una circular amb vistes per la part alta de les planes de Son. Comencem agafant un senderó entre avellaners que passa per la part del darrera del complex de Món Natura Pirineus, seguint unes fustes grogues amb una ploma dibuixada. Aquest caminet és una delícia visual i fa que comencem bé la jornada. Arribem a unes escales metàl.liques on veurem una marca groga. Hauríem de pujar i seguir aquestes marques de PR (Camins Vius) però decidim continuar per entre avellaners. 
El dia és assolellat però al matí feia força fred (-10 ºC). No córre l'aire i entrem en calor ràpidament. Quan ja entrem a la zona de riu anem girant a la dreta i amunt per anar a buscar el senderó marcat amb marques grogues, que amb la neu costa una mica més de trobar. Finalment trobem l'inici del senderó i enfilem, ara ja, l'inici al port de Coro. Arribem al collet, ampli entre el bosc, i trobem un pal indicador. Som a 1.950 m i les vistes cap a l'E són força admirables: massís del Mont-roig (2.864 m), Ventolau (2.851 m), Coma del Forn (2.683 m) i Campirme (2.633 m) són el teló de fons del nostre dia d'avui.
Continuem en direcció al refugi Pla de la Font. Hem d'estar alerta als pals amb senyal groga, ja que és molt fàcil seguir la pista que porta la mateixa direcció. Trobem les marques a uns 200 m del pal indicador cap a la dreta, com si volguessim anar cap a la base dels pics de Tésol. Arribem al pla de les Cabanyeres entre bosc de pi negre i seguint la intuició i el mapa, ja que no hi ha traces. Seguim sempre en direcció S buscant els pals amb la ratlla groga. Anirem sempre per dintre el bosc, creuant algun que altre barranc que amb la neu esdevenen poca cosa. 
Arribem a la zona de les Estanyeres en travessa per bosc i clarianes fins sota el pic de Tésol (2.700 m). En aquest punt decidim baixar pel barranc del Tinter fins a trobar el senderó, ja trepitjat i ben marcat que puja al refugi Pla de la Font. Ens descalcem les raquetes i posem crampons per encarar la devallada per entremig del bosc. De sobte fa un fred que fa petar les dents, fins que sortim de la zona arbrada ja molt aprop de les planes de Son, on arribarem amb un bon sol que ens fa revifar.
Una matinal excel.lent per conèixer una mica més aquest racó de les valls d'Àneu.

                                                       



Powered by Wikiloc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada