Pàgines

10 de maig 2021

TORRETA DEL MONTSIÀ (763 m)

Cap de setmana en què han obert confinaments i ens podem escapar cap a terres de l'Ebre, més concretament a Ulldecona. Volem realitzar un parell de rutes pel massís del Montsià, un gran desconegut i proper alhora. Després de visitar el castell d'Ulldecona, punt estratègic de control del territori des de l'época dels Íbers fins a l'edat mitjana, data del s.IX i està construït damunt unes restes àrabs que passaren a mans dels hospitalers al s.XI, agafem el GR-92 fins al primer aparcament que trobem. Començarem a caminar pel camí de la Torreta.

El senderó comença pujant suau però sense descans i molt ràpidament ens plantem al mas de Mulet, després d'haver passat pel racó dels Figueres. Al mas de Mulet ens aturem una estona. Les vistes comencen a ser excepcionals, sobretot cap a l'O i NO, on alvirem el massís dels Ports i les primeres serres de Castelló. Continuem pel senderó en direcció E fins al corral de Tabola. Un xic més amunt podem veure el ninot de pedra, just a la cinglera que acull el mas de Rosalea. Deixem la pujada a la Mola Cima i anem directes a la Torreta, els núvols que pugen del Maestrat porten una bona cortina d'aigua.

Arribem a la Torreta. Meravellats per la vista privilegiada del Delta i les muntanyes dels Ports, Prades, Montsant, i altres serres secundàries de Tarragona, ens donem poc marge de temps per gaudir-ho. Els núvols amenacen des del SO i no ens ve massa de gust una bona mullena, tot i que la calor que fa bé s'ho valdria. Desfem el senderó fins a un cartell de fusta. Continuem en baixada cap a la cova del Pare Pasqual, on fem aturada. La seva boca enorme i l'estalectita que sembla aguantar el pas dels mil.lenis donen punt de sortida a una de les vies ferrades que trobem al Montsià. Continuem ara ja per un terreny molt amable i amb el sol encara de company, tot i que han caigut quatre gotes. Arribem a la pista que recórre el barranc del mas de Comú i que porta al mas del mateix nom. Aquí només ens quedarà baixar tranquilament fins a l'aparcament on hem deixat el vehicle.








Salut
pep
Powered by Wikiloc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada