Pàgines

7 de juny 2020

LA VALL DEL CORB

Acabat el confinament decidim començar a moure les cames per la part NE de la Conca de Barberà, concretament a la Baixa Segarra, que inclou el naixement de dos rius cabdals del N de la província de Tarragona, el Gaià i el Corb. Tots dos neixen a les afores de Rauric, a tocar de Sta Coloma de Queralt. Després de visitar aquest magnífic mirador ens apropem a Savallà del Comtat per acabar de gaudir del dia que s'acaba.
Hotel balneari de Vallfogona
L'endemà al matí pugem a Segura amb vehicle i preparem la motxilla amb aigua i una mica de menjar. Comencem en ple descens direcció al balneari de Vallbona pel GR 171. Arribem al principi de la Rasa de Segura. Arribem al balneari pel voral de la carretera. Fem una breu visita a uns edificis majestuosos que s'han quedat enrere en el temps, construïts a principis del s.XX per a la gent que tenia ganes de fugir de la caòtica ciutat, estan envoltats d'un indret natural excepcional, on trobarem, sobretot, silenci i cant d'ocells i aigua del Corb.
Vallfogona de Riucorb
Arribem a Vallfogona de Riucorb per la carretera, aprofitant un vial que es va fer fa temps i sembla que estigui força en desús per la seva deixadesa. Se'ns fa molt estrany que no hi hagi una vorera o un vial més adecuat per als vianants. Vallfogona bé mereix una visita i ens agafem uns minuts per passejar pels seus carrers que transpiren aire medieval, són nets i plens de pedra viva. Continuem la passejada i sortim del poble per anar a trobar el camí a Segura, ara ja en pujada. Arribem a una bifurcació i girem a la dreta, encara en pujada. Des del collet descendirem fins a trobar el GR 171 que ve del Fonoll, just al fons del riu Seniol.
Arribant a Segura pel
GR 171
Camí a Segura des de Vallfogona,
al fons l'Ametlla de Segarra
Agafem aquesta vall cap a l'esquerra, direcció E seguint el GR 171, fins arribar al nucli de Saladern, un parell de cases molt ben arreglades que antigament formaven part d'un castell que controlava el pas de Conesa a Guimerà i Vallfogona. Encara perdura l'era del castell amb un empedrat increïblement bell. Continuem pel GR 171 per senderó ascendent fins a Segura, enmig d'una calor prou sofocant per trobar-nos a l'época de l'any que som.
Una volta circular d'uns 16 km que ens farà gaudir del paisatge de la Baixa Segarra, així com dels pobles i les seves pedres polides i blanquinoses.


Nucli fortificat de Saladern, a la
vall del riu Seniol













Powered by Wikiloc


Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada