Pàgines

1 de set. 2015

ANSOVELL: SANTUARI DE BOSCALT


Ens trobem de baixada del Pirineu francès i decidim fer parada a Arsèguel, que tot i no haver-hi la trobada internacional d'acordions ens sorprèn gratament per la seva bellesa. Tot i així, fent una volta pel poble, gaudim d'una melodia que surt d'un portal. Un veí està fent sonar el seu acordió. Aquest fet ens posa la pell de gallina... Ens han comentat que a dalt a la vall hi ha el poblet d'Ansovell, on s'hi troba el Santuari de Boscalt. Així doncs, l'endemà al matí, entre la fresqueta ens hi dirigim.
Ansovell
La sorpresa és molt grata ja que el poblet i la bellesa de l'entorn ens deixen bocabadats. El sol ja ha sortit aquí dalt i la temperatura és ideal. Darrera nostre tenim la gran muralla natural de la serra del Cadí. Agafem un corriol que surt de la part superior del poble, darrera l'església, i que està indicat amb un pal i una banderola. Anem pujant, primer per bosc ombrívol més tard per prats d'alçada que ens deixen veure bona part del pirineu de la Cerdanya i d'Andorra.
Trobem una darrera cruïlla i continuem recte en direcció a Boscalt, deixant a la dreta el GR-150 que porta fins a Lletó i la Seu d'Urgell. Ens trobem al mossèn encarregat del què queda del santuari i ens explica una quantes anècdotes, la restauració, la propietat del mateix santuari i una mica d'història. Sempre que viatgem ens trobem amb moments entranyables com aquest. 
Del santuari es pot anar també cap a la part de la Cava, el Querforadat i Estana, que conformen la única zona poblada a la cara N del massís Cadí-Moixeró. Un paratge idíl.lic on perdre's durant un matí de tardor... La tornada la fem per la pista que arriba al poble en 2 km.












Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada