Pàgines

17 de juny 2015

TOSSAL DE CERVI - 2.757 m

panoràmica sobre el PN d'Aigüestortes
i St Maurici
Sincerament, crec que mai havia vist una nit tan estel.lada com la què vam viure a Manyanet el dissabte 6 de juny de 2015. Les tempestes anunciades havien tret el cap durant la tarda, deixant una nit d'aquelles que fan que tanquis els ulls ben tranquil. L'endemà el cel continuava net però havia canviat de color. L'aire fresca convidava a caminar, així que ens posàvem en marxa sobre les 8h per la pista que recórrer el barranc de Manyanet. Aparquem la furgo en un revolt i veiem el senderó evident marcat pel pas de les vaques i el tossal altiu tocant el cel damunt nostre.
Remuntem els prats per una pendent cada cop més costeruda fins al coll de St Pere, on trobem un ramat de cavalls descansant i gaudint de la natura. Magnífic! Un cop a l'aresta d'herba continuem amunt per llomes inacabables fins assolir el tossal del Clotet (2.216 m). D'aquí anem vorejant l'aresta fins a un coll evident a l'esquerra, des d'on es guanya la Serra de Cervi que ens portarà de dret al cim d'aquesta talaia privilegiada. El què més em xoca de tot plegat és que no existeix senderó per arribar a aquest gran mirador del pirineu lleidetà.
Les vistes són espectaculars tot i la brumera que hi ha a la llunyania: des del Montsec fins a les Maladetes, passant pel Parc Nacional d'Aigüestortes i St Maurici. Genial!! La baixada la realitzem pel barranc de Comallavei, enllaçant i triant el millor traçat possible, però com sempre "com cabres"... Felicitats i gràcies per acompanyar-me baldufa...


Serra de Cervi, al fons esquerra el
Tossal de Clotet.
Maladetes












Tossal de Cervi, 2.757 m
Manyanet i pic de LLena

















Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada