Pàgines

8 d’oct. 2007

Comapedrosa - 2940 m



El dia 15 de setembre l'Alvar i jo ens dirigim cap a Andorra per assolir el cim més alt, el Comapedrosa, de 2940 m d'alçada.
Són les 21.00 h. Comencem l'excursió al final de la carretera de les pistes d'esqui d'Arinsal. Agafem el GR-11 que ens portarà en una hora i mitja al refugi de Comapedrosa, on farem nit. Molt bon servei, però preus una mica excessius. És l'únic refugi guardat de tot el principat. El lloc és ideal per disfrutar d'un dissabte en ambient alpí.


Del refugi s'agafa el senderó que puja cap a l'estany Negre, on s'arriba en poc més de mitja hora. D'aqui al cim la cosa ja s'empina més, però en poc més d'una hora assolim el punt més alt del Principat d'Andorra. Les vistes són molt extenses, però aquell dissabte els núvols i la boira no els van deixar disfrutar al 100%.



De baixada vam fer la cresta des del mateix cim fins al coll del Forat de Malhiverns, just a sota del pic de Baiau, i vam continuar per la forta tartera que hi ha fins al refugi del Pla de l'Estany, 2050 m. D'aqui es segueix la GR-11 que baixa de les canaletes fins a l'aparcament. Desnivell total de l'excursió 1370 m positius. Molt recomanable per fer en un dia o un cap de setmana.


salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada