Pàgines

14 de gen. 2007

Pic dels Meners - Vall de Ransol


panoràmica del circ de meners. d'esquerra a dreta: pic de la cabaneta, pic de l'estanyó, pic de sarrera i pic de la coma del senyac.

Dissabte, 13 de gener de 2007.
L'Alvar, la Sònia, la Tura i jo, agafem direcció Andorra per intentar el pic de la Cabaneta situat al fons de la vall de Ransol. Arribem al final de la carretera sobre les 10.30 am. Ens quedem amb la boca oberta davant de la naturalesa en estat pur d'aquesta vall amagada, unea de les moltes que podem trobar a Andorra.
La intenció és pujar el pic de la Cabaneta (2.862m), gran mirador i desconegut, ja que al seu voltant es troben el pic de la Serrera (2.912m) i el pic de l'Estanyó (2.915m). Comencem a caminar sobre les 11.00 am en direcció al coll de la Serrera però ben aviat ens trobem els primers problemes: la part esquerra d'aquesta vall és totalment orientada al N, per tant la poca neu que s'ha acumulat és totalment dura i gelada. Després de superar uns 200 m arribem a les fonts del clot de la llosa. Des d'aqui agafem direcció als estanys de Ransol però donarem per descartada l'ascenció al pic de la Cabaneta per les males condicions de la neu, i decidim pujar al pic dels Meners (2713m), punt fronterer amb França i des d'on també podrem gaudir d'unes vistes privilegiades de la vall de Ransol, el pic de l'Estanyó i les muntanyes que fan frontera amb la vall d'Incles.
Ens plantem dalt del cim en 2h 40min. Tot i ser al gener la neu i és escassa sobretot en la cara S. De tornada agafem el GRP en direcció al refugi lliure dels Coms de Jan (2220m), en molt bon estat, des d'on en 15 min. tornarem a estar al punt de sortida.
Excurssió molt recomanable tant a l'estiu com a l'hivern.


pics de sarrera i la coma del senyac /// pic de meners /// cim del pic de meners



pic de l'estanyó /// refugi dels coms de jon /// coma de meners


Salut !!
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada