Pàgines

21 de des. 2011

BICICLETA SOLIDÀRIA

Nova iniciativa de BiciCamp a Reus juntament amb el Banc d'Aliments. BiciCamp promou la "Bicicleta Solidària" en la qual es pretèn bescanviar bicicletes, que els usuaris no utilitzin, per menjar, que serà entregat al Banc d'Aliments de Reus.

Salut
pep

20 de des. 2011

BESTIESES...!!!

Us deixo amb aquest vídeo recopilatori del què arriba a fer certa gent, desafiant sobretot la gravetat. Increïble, no us el podeu perdre.



Salut
pep

12 de des. 2011

ERMITA VIRTUTS I SERRA DEL POU

ermita de les Virtuts i Montral
Diumenge per la tarda. He acabat currar i arribo a casa amb un dia espectacular. Em poso les malles i les bambes i anem amb la furgo fins al aparcament del mas de Forès. Allí comencem a córrer amb la Tura pel camí de Montral, però ben aviat ens decantem a l'esquerra per la pista forestal que puja cap a l'ermita de les Virtuts, que més endevant es converteix en senderó, últimament força malmès per bicis, i m'atreviria a dir que fins i tot motos. Arribem a l'ermita en poc més de 50 minuts. La pujada es pot fer trams corrent - trams a peu, però sobretot és per disfrutar-la. Ens trobem a un grupet d'excursionistes, entre els què hi ha uns amics de l'urbanització. L'ermita sempre invita a la reflexió, és llàstima que estigui tan malmesa i plena de herbes que en dificulten el pas.
Serra del Pou des del mas de Vidal
Continuem el senderó que ens porta a la pista de mas Vidal, que continuarem cap a la dreta ara ja corrent per pla-baixada fins a trobar altre cop senderó i encreuament cap al grau del Malpàs, que farem caminant. Un cop a dalt, al costat d'un pal indicador, girem a l'esquerra pel senderó que ens portarà a dalt de la Serra del Pou, una de les meves preferides d'aquestes contrades, i des de la què es té una vista supèrva de la vall del Glorieta i l'Albiol. Arribem dalt i ens trobem un altre grupet d'excursionistes dinant. La Tura i jo baixem pel vertiginós senderó de nou cap a la pista de mas Vidal per tornar a trobar el senderó de les Virtuts, i continuar baixant per on hem pujat.
En total uns 12 km en menys de 2 horetes, per anar estirant cames :-). si realitzem la volta caminant podem trigar unes 3 hores i mitja, 4 hores com a molt, perfecte per fer amb un matí, inclús amb canalla, tot i que el desnivell de pujada és considerable: +600m.

vall del Glorieta des de Malpàs
senderó de les Virtuts

senderó del Malpàs


Salut
pep

9 de des. 2011

TRANS MONTSANT

sortint de St Joan de Codolar
Mare de déu de Montsant
Ja fa temps que l'Eduard "m'atabala" per creuar el massís del Montsant, Priorat, per dalt la Serra Major. Després de parlar de la logística decidim deixar un cotxe a Cabacés i un altra a Cornudella de Montsant, on començarem la travessa. Pujem doncs de Cornudella cap a l'ermita de St Joan del Codolar, on trobem a la Montserrat, l'ermitanya que hi viu tot l'any, molt simpàtica ella...! Continuem pel camí de la Llisera o camí dels Cartoixans seguint les marques de GR fins al coll d'Albarca, gairebé ciclable en un 90%, això sí, s'ha de tenir certa tècnica. Agafem la pista que puja fins a l'ermita de la mare de déu del Montsant (rampes del 18 i 20%), on parem a fer un mos, i continuem per la pista que ressegueix el barranc que porta al Toll de l'Ou. A la bassa forestal girem a l'esquerra pel barranc de les Pletes, on tornem a trobar unes rampes infernals del 23%, fins a trobar el senderó que puja a la Roca Corbatera pel pas del Gat (indicat al camí amb una fita en una corba molt marcada a la dreta), on ens les hem d'inventar una mica per pujar-hi les bicicletes. Ja som a la Serra Major, però ens ha costat una bona suada pujar per les pendents pedregoses, sobretot en els últims metres.
D'aquí ja és tot senderó de còdol fins gairebé a l'altre extrem del massís. Hem d'anar en compta perquè podem relliscar molt fàcilment, i haurem de caminar en algun tram, tot i que poca estona. Així doncs agafem direcció al piló dels Senyalets i la Morera. El dia s'ha tapat una micona i es nota que estem per sobre dels 1000 metres d'alçada, tot i així les vistes que tenim del Pirineu nevat i la comarca del Priorat ens deixen amb la pell de gallina. Continuem per senderó resseguint els pals indicadors metàl.lics. Ens creuem amb 3 ciclistes, a qui acompanyem fins al barranc de la Grallera. Nosaltres continuem en direcció a Cabacés, el piló dels Senyalets i la Cogulla. Des d'aquí el terreny ja es torna menys codolós però no exempt de pedra, tot i així el senderó es deixa fer prou bé, tot i algun tramet que hem de posar peu a terra. Finalment arribem al Portell del Planassot, des d'on iniciem la vertiginosa baixada pel Portell de la Boca de l'Infern fins a la pista que baixa a l'ermita de la Foia i la serra de St Cristòfol. Des de la Foia baixem per la pista forestal, passant per la Covassa i la font dels Capellans. En definitiva una sortida molt tècnica i curta 34 km, però molt intensa.

Pas del Gat



Baixant el portell de la boca de l'infern



Salut
pep