Pàgines

25 de set. 2008

IRLANDA, Costa Oest - Juliol 2008



Aprofitant que la Sònia tenia un curset de 10 dies, a finals de Juiol, a Limerick vam decidir llogar un cotxe i recórrer la costa O irlandesa, que segons les guies és la més bonica i espectacular de tot el país.
Al tanto que allí es condueix per l'esquerra, quins nervis al entrar a la primera rotonda ...! Però de seguida ens hi vam fer. Vam començar a Sligo, al N, tocant gairebé amb Irlanda del N (Anglaterra). Allí vam anar a parar a un alberg que havia estat una antiga cofradia de pescadors. Una cuina enorme i unes habitacions molt correctes. Sligo és una ciutat petita però d'aquelles que han sabut mantenir el caire pescador, amb els seus carrers gairebé intactes i la vida als bars, com sempre a Irlanda, i és que amb el temps que els hi fa no n'hi ha per menys... Aquell va ser el nostre primer contacte amb la cervesa Guiness, que realment és diferent de la que podem trobar aquí a casa nostra. Aprofitem per visitar les restes neolítiques de Ballina i el castell de Roscommon.
parc neolític de Ballina
castell de Roscommon
Vam continuar cap a la península de Belmullet, on estan començant a construir adosats "a saco", suposem que deu ser un zona d'estiueig. D'allí continuavem cap al S direcció Castelbar per creuar la província de Mayo per arribar al petit poblet de Cong, on hi trobem un monestir cistercenc i un castell que actualment fa d'hotel de luxe. El paisatge de moment és força bonic tot i que les pluges diàries no ens en deixen disfrutar massa.
castell aprop de Clifden
castell de Dunguaire

monestir cistercenc a Cong
A Cong decidim pujar Gable mountain, un turó que no supera els 800m d'alçada però que gaudeix d'unes vistes dels llacs Mask i Corrib, formats per un centenar d'illetes a les quals s'hi pot veure alguna casa... continuem cap a Clifden, sóm ja a la península de Galway, on parem a fer un tomb ja que fa un solet que feia dies que anyoravem. Seguim en direcció Galway, on farem la tercera parada del dia. Aquesta petita ciutat de l'O d'Irlanda conserva molt bé el paisatge costaner, amb carrers peatonals adornats de mil maneres, i amb un port molt enfeinat. Anem a fer nit a Doolin, ja dintre de la península de Clare, un petit llogarret amb un ambient nocturn fora de sèrie i recomanat a totes les guies, sobretot per les troballes musicals que fan al bar del poble, on s'ajunten famílies senceres per tocar cançons tradicionals irlandeses. Quina canya !!
Gable mountain a Cong

les Burren
Aprofitem les últimes llums del dia per visitar els penyassegats de Moher, punt turístic 100%, però on nosaltres no vam trobar ningú a aquella hora, i al damunt feia bona posta de sol amb un a mica de fred... Que bonic. Quan veiem les típiques postals plenes de gent pensem en que ho varem tenir per nosaltres sols ...
Agafem el ferry a Killimer per creuar el riu Shannon fins a Tarbert, on agafarem direcció Tralee, on parem a fer un tomb i un cafè. Sóm ara al contat de Limerick.


bar a Doolin, amb música irlandesa de fons ...

penyassegats de Moher, atracció nº1 irlandesa, a part de la Guinness,és clar ...

Continuem cap a la península de Dingle pel Connor pass, espectacular però amb una boira que no ens deixava veure massa cosa. Anem a buscar l'alberg, deixem les bosses i anem a fer un volt per la península. Nostra és la sorpresa quan comença a sortir el solet. Els dies són llargs, s'hi veu gairebé fins les 23.30 h, i es nota quan fa bon temps. Fem alguna excursioneta pels voltants de la costa herbosa, enmig de ramats d'ovelles i envoltats de l'Atlàntic. La península de Dingle ens ha captivat d'allò més. Anem al poble del mateix nom per sopar una mica, abans però farem una petita parada per veure les illes Blasket.
illes Blasket
bar a Dingle
bar a Limerick
Dingle
península de Dingle
De tornada passaem per Tralee altre cop per anar directes a Limerick, trobar la residència on estaria la Sònia els pròxims 10 dies i aprofitem per conèixer una mica la ciutat, que és prou bonica, això sí, quan surt el sol ...
Pots veure més fotos clicant AQUI
salut
pep

15 de set. 2008

GRAND RAID 2008



Doncs bé, aquest any he participat a la cursa Gran Raid celebrada entre Vérbier i Grimentz, al Valais suís. El dia va ser el 24 d'agost, i el temps i paisatge impressionant. Vam haver d'anar el dia abans a fer una revisió de la bicicleta i a recollir el "chip" que et posen a la bici per saber els controls de pas, etc ... La veritat és que no va funcionar massa bé perquè la Sònia no va rebre cap missatge del meu pas pels controls. Hi ha 2 sortides, una a les 6.30 i l'altra a les 6.40. Aquesta segona es va retrassar fins les 6.45 i els temps de pas no es van respectar. Vull dir que el temps de pas per Mandélon eren les 13.00h, tan pels que havien sortit al primer torn com pels que havien sortit al segon torn. Va ser en aquest control on vaig arribar a les 13h 12 min. i on em van truere el "chip" i per tant quedava fora de la cursa. Evidentment em vaig queixar però res de res. Vaig continuar fins a Evolene, on m'esperava la Sònia i companys que havien seguit la cursa des del cotxe. En total viag realitzar 92 km i uns 3300 m de desnivell +, lo qual suposa el meu rècord personal. Podeu trobar més informació a GRAND RAID
Per altra banda també vam fer alguna excursioneta amb la Sònia al "Croix de Coeur", un coll situat entre Vérbier i Nendaz a 2160 m d'alçada, des d'on es ténen unes vistes impressionants dels massisos del Gran Combin i el Trient.
Us deixo amb alguna foto
sortida, amb el Pep Cabestany de btttarragona.com


Sònia baixant del coll "Croix de Coeur", a 2160 m
primer pas de control a Hérémence
baixant del "Croix de Coeur"
fent cua per la revisió de bicis a Sion
moment de la sortida de Vérbier, amb una son brutal
salut
pep